3 Haziran 2009 Çarşamba

MÜBADİL YEMEKLERİ

RUMELİ yemekleri
MÜBADİL YEMEKLERİ

:::: PİTİLİSA :::::

YAPILIŞI : 3 YUMURTA ÇIRPILIR İÇİNE TUZ, 1 BARDAK SÜT, 1 ÇAY K.KARBONAT KONUR VE BULAMAÇ HALİNE GELENE KADAR UN EKLENİR.YEMEK KAŞIĞI İLE KIZDIRILMIŞ YAĞ DÖKÜLÜR İKİ TARAFI KIZARTILIR.ÜSTÜNE PİŞTİKTEN SONRA ŞEKER SERPİLEBİLİR AFİYET OLSUN

Bahçeköylü Hasine YAZICI'nın Tarifi

:::: KAÇAMAK :::::

YAPILIŞI : 1 Lt SU KAYNATILIR VE KAYNATILIRKEN İÇİNE 250gr MISIR UNU KONUR. TAHTA KAŞIKLA 5 DAKİKA KADAR KARIŞTIRILIR. SONRA BİR TABAĞA İNCE ŞEKİLDE YAYILIR ÜZERİNE TEREYAĞ GEZDİRİLİR,KIRMIZI PUL BİBER SERPİLİR.İSTENİRSE PEKMEZDE DÖKÜLEBİLİR. AFİYET OLSUN

Bahçeköylü Hasine YAZICI'nın Tarifi

:::: KAPAMA :::::

YAPILIŞI : KEMİKLİ KUZU ETİ SOĞANLA KAVURULUR İÇİNE SALÇASI KONUR SICAK SU KONUR VE ET PİŞİRİLİR.TEPİYE YIKANMIŞ PİRİNÇ KONUR BİRAZ MARGARİN İLE KAVURULUR ÜZERİNE PİŞEN ETLER KONULUR.ÜZERİNE ÇIKANA KADAR SICAK ETSUYU DÖKÜLÜR BİRAZ OCAK ÜSTÜNDE PİŞTİKTEN SONRA FIRINA VERİLİR. AFİYET OLSUN

Bahçeköylü Hasine YAZICI'nın Tarifi